За мен

За мен

Казвам се Нели Василева-Стефанова. В професионален и личен план съм посветила енергията си на това да подпомагам разгръщането на личния потенциал, който всеки от нас носи, изграждането на хармонични взаимоотношения с близките ни хора, осъзнато и пълноценно отглеждане на нашите деца и постигането на баланс в човека на всички нива – тяло, емоции, ум и дух.

Професионална квалификация и опит

Аз съм холистичен терапевт, детски и семеен психолог, класически хомеопат, специалист по ранно детско развитие, консултант по личностно развитие и семейни взаимоотношения, автор на статии и водещ на тренинги и обучения в сферата на родителството, личностното развитие и взаимоотношния, основател на Babysling-bg.com с десетгодишен опит зад гърба ми.

Имам магистърска степен по Психология на развитието със специалност детски психолог и специалист по личностно развитие, професионална квалификация Семеен и системен консултант от Института по фамилна терапия и множество сертификати и специализации в сферата на енергийната психология, холистично здраве и личностно развитие.

Основните насоки в работата ми са индивидуалните консултации – на живо и онлайн, воденето на семинари и писането на статии на тема детско развитие и родителство, личностно развитие и взаимоотношения.

В личен план

За менВ личен план аз съм от онези вечно търсещи натури, които вярват, че „няма начин да няма начин”. Не се отказвам пред трудностите и вярвам, че човек се учи и развива, докато е жив. Носи ми удовлетворение и радост да се усъвършенствам в личен и професионален план, а отношенията ми с най-близките ми хора са за мен онази важна част от живота, която внася уют и хармония в душата ми. Имам любящ съпруг и две прекрасни деца (та за коя майка децата й не са прекрасни :)), а също и куче. Обичам да пътувам, да съм сред природата, да се развивам, да бъда с любимите ми хора.

За мен водещото мото в живота ми е „Бъди промяната, която искаш да видиш в света”. Стремя се чрез личен пример и чрез постоянно усъвършенстване на знанията и уменията ми да подкрепям децата ми, близките ми и хората, с които работя да постигат здраве, щастие, хармония и удовлетворение в живота си.

Мисия

Вярвам, че за нас човеците най-важното е да живеем живота си така, че да бъдем здрави и да се чувстваме щастливи и пълноценни. Родителството е изключителен етап от живота, в който две поколения се срещат и настоящето (родителите) определя какво ще бъде бъдещето на този свят и какво ще оставим след себе си чрез начина, по който отглеждаме децата си. Затова и голяма част от енергията си влагам в това да ставам все по-осъзнат родител и професионалист и да подкрепям хората да стават все по-здрави, щастливи и уверени личности, отглеждащи все по-здрави, щастливи и уверени деца.

Създох Babysling-bg.com в подкепа на родителите, желаещи да отгледат едно по-осъзнато, здраво, щастливо и уверено ново поколение и едновременно с това да преминат през изпитанията в грижите и взаимоотношенията с децата си с радост и лекота. Ако Ви предстои раждане или сте родители на малко бебе или вече порастващо човече, целта ми е професионалният и личният ми опит да Ви помогнат да получите професионална полезна информация по темите, които Ви вълнуват. Да почерпите личен опит и да видите различни алтернативи за справяне с казусите, пред които се изправяте. Да получите консултация, насоки и подкрепа в трудни моменти, за да преодолеете тревогите си, да се чувствате уверени, спокойни и щастливи в личен план и във взаимоотношенията с любимите ви хора. Да се радвате на спокойно бебе, здраво, щастливо и уверено дете и да си подарите леко раждане, здраве в семейството, хармонични взаимоотношения и удовлетворение от живота, който водите. Да създадете за себе си и близките си хора хармонична среда на живот. Да се радвате на любов и разбирателство в дома си и да се чувствате пълноценни и успешни и в личен и в професионален план.

Сфери, в които мога да бъда полезна:

 • Холистично здраве – постигане на баланс на психическо, емоционално и физическо ниво;
 • Личностно развитие и разгръщане на личния Ви потенциал;
 • Хармония във взаимоотношенията с любимите Ви хора;
 • Осъзнато родителство и отглеждане на здрави, щастливи и уверени деца;
 • Слингове за носене на бебе – за справяне с родителските трудности през първите месеци;
 • Справяне с промените и кризите в живота (създаване на семейство; раждане; партньорски отношения; грижи за детето; майчинство; връщане на работа след майчинство; раздяла/загуба на близък човек; развод; здравословни проблеми; емоционални проблеми и др.)

С радост ще бъда до Вас, когато е необходимо. На разположение съм за информация, консултация и подкрепа!

Нели Василева-Стефанова Консултант по ранно детско развитие, личностно развитие и взаимоотношения, детски и семеен психолог, класически хомеопат

Отзиви от клиенти

 • Мариела Шверчина

  Нели, благодаря за знанието, грижата и топлото ти сърце!

 • Аглика Хучала

  Нели, благодаря ти, че винаги се отзоваваш на повикванията ми и ми даваш сигурност, че мога да разчитам на теб дори през почивни дни. Умееш да изслушаш и да…

 • Виктория Димитрова

  Нели е изключителен човек и специалист. Познаваме се отдавна, но от една година ползвам знанията и опита й, както в класическата хомеопатия, така и в психологията. Не веднъж…

 • Росица Цонкова

  За мен е безценна помощ! Още от първата си бременност открих колко ми помагат консултациите със специалист и едновременно опитен уравновесен човек като Нели. Дали нервно детенце…

 • Анна Кацарова

  Сайтът Babysling е един от най-богатите със статии на теми бременност и отглеждане на дете. Страшно ми помогна за подготовката ми през бременността. Можех да намеря информация…